Simularea Evaluarii Nationale 2022 a continuat marți cu proba de matematică. Elevii clasei a VIII-a au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele la matematică primite la simularea Evaluării Naționale 2022.
Ministerul Educației a publicat, oficial, subiectele la matematică la simularea Evaluării Naționale 2022.
Subiectele la matematică primite la Evaluare Simulare 2022
Iată mai jos ce subiecte la matematică au primit elevii la simularea Evaluării Naționale 2022.




Calendar simulare Evaluare Națională 2022
Simularea Evaluarii Nationale 2022 se desfasoara in perioada 4-14 aprilie.
- 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
- 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
- 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
- 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor simularea Evaluării naționale 2022
Cum se desfășoară simularea la Evaluare Națională 2022
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise la simularea Evaluării Naționale 2022 este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a).
Timpul pentru elaborarea lucrării se calculează din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Ce subiecte vor fi exceptate la simularea de la Evaluare Națională 2022
Potrivit Ministerului Educației, subiectele vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru Evaluare Națională.
Notele la simulare nu se trec în catalog
Obiectivele simulării Evaluării Naționale 2022 sunt, potrivit ministerului familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Național 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Ce note au fost anul trecut la simularea Evaluării Naționale. La matematică, aproape 60% dintre elevi au luat peste 5
La simularea evaluării naționale de anul trecut, rata de promovare a fost de peste 65%, acestea fiind cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani. La matematică, 980 de elevi de clasa a opta au luat nota 10.
Centralizarea datelor comunicate de inspectoratele școlare județene relevau următoarele rezultate pentru Evaluarea Nationala la Matematica 2021 – procentul notelor mai mari sau egale cu 5:
- Matematică: 59,77%; 980 de elevi au obținut nota 10.
- Procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5: 65,6%.
Examenele finale de Evaluare Națională și BAC vor avea loc începând cu 14 iunie, respectiv 6 iunie.