Stiinta si Tehnologie

Frigidere inteligente de la Amazon

Frigider Amazon Alexa

Amazon vrea sa produca frigidere inteligente.

Un raport al celor de la BusinessInsider arata ca Amazon isi indreapta atentia catre productia de electrocasnice inteligente, printre care frigiderele.

Frigiderele Amazon vor putea scana produsele din interior si sa le identifice pe cele expirate sau pe cale de a expira, si sa te anunte. Pentru aceasta va folosi tehnologia din magazinele fara casieri Amazon Go.

Printre celelalte functii pe care le vor avea se numara si specificarea valorii nutritionale pentru alimentele din frigider si sugerarea de retete folosind ingredientele pe cale sa expire. Ramane de vazut cat de bune vor fi aceste sugestii.

Pentru Statele Unite, fridigerele vor fi conectate direct din magazinele Amazon Fresh si Whole Foods pentru a comanda direct produsele care lipsesc sau care expira. Este clar, aceasta functie va fi unul dintre atuurile ce vor vinde aceste frigidere. Ca doar un frigider Produs de Amazon, dar care nu ar fi conectat cu servicii oferite de Amazon, nu ar fi un produs Amazon…

In acest punct, Amazon cauta parteneri producatori de electrocasnice. Ceea ce este de bun simt, intrucat compania nu are experienta in producerea de astfel de aparate. A avut o incercare in 2018, cand a lansat un cuptor cu microunde care se conecta la Alexa, dar nu a avut succes.

La frigiderul Amazon lucreaza o echipa internationala de cel putin 2 ani. Dar asta nu inseamna ca produsul va ajunge in casele americanilor prea curand. Nu este exclus nici ca proiectul sa se inchida fara ca produsul sa se lanseze. 

In orice caz, nu strica sa stim ca Amazon incearca sa intervina in orice aspect al vietii noastre si sa ne imbunatateasca confortul si stilul de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.