Lifestyle

Cum se aplică oja semipermanentă?

manichiura cu oja semipermanenta

Unul dintre lucrurile care ne pasă cel mai mult, pe lângă frumusețea pielii noastre este frumusețea mâinilor noastre. Dacă există un lucru pe care pur și simplu nu îl putem suporta este să vedem unghii neîngrijite. Așa că ne-am întrebat, de ce să nu ne facem manichiura cu ojă semipermanentă direct acasă?

Sincer vorbind, avem toate instrumentele pentru a putea aplica produsul semipermanent direct acasă pentru o perioadă lungă de timp. O facem nu numai pentru economii, ci și din cauza timpului. Dacă îți vei face manichiura acasă, vei economisi bani. Adesea, nici nu avem timp să mergem la saloanele de înfrumusețare, când terminăm munca la ora 18.00, și apoi să ajungem acasă la ora 21.00. Vara este mai ușor, dar iarna devine puțin mai complicat.

De ce ai nevoie pentru a aplica oja semipermanentă la tine acasă?

 • Lampa LED sau UV pentru uscare
 • Pilă de unghii, pentru pilire și modelare
 • Soluție de îndepărtare a cuticulelor
 • Buffer, pentru a netezi unghiile înainte de aplicarea ojei
 • Degresant, se folosește pentru eliminarea stratului lipicios care se formează după aplicarea ojei semipermanente
 • Oja semipermanenta, stratul de bază și stratul superior 
 • Prosop mic
 • Discuri de bumbac

Cum se aplici oja?

Mai întâi aplici un strat de bază (base coat) pe toată suprafața unghiei. Îți pui mâna în interiorul lămpii și o lași aprinsă pentru timpul de uscare. Timpul maxim al lămpii poate ajunge până la 99 de secunde. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât oja se usucă mai bine, cu atât va dura mai mult. De obicei manichiura cu ojă semipermanentă poate dura până la 3 săptămâni fără probleme, sau chiar și o lună întreagă.

După ce s-a uscat stratul de bază, se aplică oja semipermanentă în două straturi. Uscarea sub lampă se face după aplicarea fiecărui strat. Culoarea aleasă nu contează, ceea ce contează este rezultatul final. Pentru o aplicare excelentă, nu te apropia niciodată de cuticulă, altfel oja semipermanentă s-ar putea ridica înainte de timpul așteptat. 

Acum trebuie să aplici stratul de acoperire sau top coat-ul, care este ultima fază de aplicare. Acest lucru face ca oja semipermanentă să fie mai luminoasă. La fel și în acest caz, lasă-l să se usuce bine. 

Acum că ai înțeles cum să aplici oja semipermanentă, trebuie să iei o dischetă înmuiată cu degresant și să o dai pe unghii pentru a îndepărta partea lipicioasă.

Unghiile tale sunt perfecte, trebuie neapărat să pui cremă hidratantă pe mâini și unghii. Lămpile au tendința de a usca pielea.

Spune-ne cât durează pentru tine efectuarea unei manichiuri semipermanente?

1 Comment

 • SB 20/09/2022

  Un ghid bun si util pentru a-ti face manichiura acasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.