Lifestyle

Ce sa faci si ce sa nu faci cand iti perii parul

Ce sa faci si ce sa nu faci cand iti perii parul

Peria de par este una dintre cele mai importante unelte pentru aproape orice persoana, femeie sau barbat. Peria de par ajuta la descurcatul parului, ajuta la pieptanat parul si, intr-o oarecare masura, la stilizarea parului.

Dar cel mai important lucru pe care il poate face o perie de par este pastrarea hidratarii naturale a parului si transferul de grasime naturala de la radacina parului spre varfuri.

Pentru a-ti ajuta parul sa creasca sanatos si lucios, trebuie sa-l perii in fiecare zi cu miscari blande, ce scad frecarea si netezesc firele de par. Periatul dur si aspru nu face decat sa deterioreze parul. Mai mult, un astfel de periat dubleaza numarul de fire de par pe care le pierzi.

Folosirea unei perii de par adecvate este esentiala pentru coafuri si ajuta la reducerea deteriorarii firelor de par. Mai elimina si electricitatea statica si adauga stralucire si finete parului. Sunt mai multe tipuri de perii de par pe care ar trebui sa le avem atunci cand sau cream sau ingrijim o coafura.

Pieptene cu dintii rari, pentru descurcarea parului dupa si inaintea spalarii. De fiecare data cand te pregatesti sa iti speli parul, trebuie sa-l descurci. Te va ajuta sa scazi riscul de a-l deteriora in timpul spalarii si ajuta si la usurarea descurcarii dupa spalare, eliminand si mai mult riscul de deteriorare. Un asemenea pieptene trebuie sa fie din material antistatic, asa ca trebuie sa cititi cu atentie etichetele si sa va asigurati ca nu va faceti rau parului folosind un pieptene de calitate slaba.

Pieptene cu dintii desi pentru stilizare. Trebuie folosit atunci cand folositi o placa de par. Urmariti placa cu pieptanul cu dinti fini pentru a va asigura ca nu ramane incurcat sau incretit dupa indreptare. Coada pieptanului poate fi folosita si pentru a crea coafuri de bal sau pentru a separa suvite pentru indreptat.

Perie de par din lemn ce ajuta la masajul scalpului dupa ce-l descurci si te pregatesti de somn. Folosirea unei perii de minim 2 ori pe saptamana ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine in scalp, imbunatateste sanatatea foliculelor de par dupa folosirea timp de minim 2 luni.

Perie rotunda din peri de mistret. Aceasta perie de par este necesara in special pentru par de lungime medie sau scurta, pentru a obtine un par cu aspect ingrijit si elegant. Perii de mistret elimina incretirea si adauga stralucire parului.

Perie ceramica pentru coafat. Este buna pentru par de lungime medie sau lunga, pentru ca ajuta la manevrarea parului lung si elimina electricitatea statica. Vei putea crea bucle soft ce-ti vor incadra fata si te vor face superba.

Pieptenii si periile de mai sus ar trebui sa fie de calitate, astfel incat parul tau sa nu sufere in urma contactului cu materiale daunatoare sau produse defectuoase. Este recomandat sa speli pieptenele cu apa calda cel putin odata la doua luni pentru a elimina eventuale urme de produse pentru par.

Pentru un pieptanat corect, urmareste cateva reguli simple

Inainte de a spala parul, foloseste un pieptan cu dintii rari. Daca ai parul lung, incepe pieptanatul de la varfuri si avanseaza usor spre radacina parului. Nu te pieptana energic si nu trage de par, pentru ca sigur vei smulge sau rupe si fire de par sanatoase care sunt bine prinse in scalp. Daca coafura ta este scurta, foloseste o perie de par si periaza de la radacina pana la varfuri pentru a elmina orice incretire si pentru a aranja parul inainte de spalare.

Dupa spalare, nu peria niciodata parul inca ud. Parul trebuie sa fie cel mult putin umed atunci cand incepem, altfel pierdem si multe fire sanatoase. Nu va speriati cand vedeti fire de par in perie, cat timp nu simtiti durere si nu va trageti de par. E un proces natural al cresterii parului, pierdem in medie cam 100 de fire zilnic, pentru a face loc firelor noi.

Daca folosesti des uscatorul de par, ar trebui sa folosesti perii rotunde cu fire de par de mistret., si perii rotunde ceramice pentru stilizare. Aceste perii usureaza stilizarea, adauga stralucire parului si te ajuta sa dai orice forma parului, de la tepi si pana la bucle.

Daca folosesti placa de par, incepi indreptarea parului de la spate. Separa stratul de la spate de straturile superioare folosind agrafe, cu ajutorul cozii unui pieptene cu dintii fini. Indreapta stratul inferior de par si continua cu straturile superioare, pana termini. De fiecare data cand folosesti placa de par pentru a indrepta o fasie, treci si cu pieptanul pentru a te asigura ca nu raman calti.

Inainte de culcare, foloseste o perie de masaj. Intai descurca parul, apoi periaza cu blandete parul, in special la radacini, pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru relaxarea scalpului. Vei vedea rezultate surprinzatoare in doar 2 luni de folosire a acestei tehnici. Parul va fi mai sanatos si mai lucios, scalpul va primi mai multi nutrienti prin imbunatatirea circulatiei, iar problema caderii parului se va diminua simtitor.

Periatul parului e aproape o stiinta. Daca respecti regulile de baza, vei cheltui mai putin pe produse cosmetice. In plus, sanatatea parului tau se va imbunatati mult. Nici persoana din oglinda nu va arata rau 🙂

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.