Curte si Gradina Lifestyle Sanatate

10 Plante ce țin departe țânțarii

Plante ce țin departe țânțarii

Acest articol este informativ, documentat, și poate conține linkuri afiliate.

Oricât de mult ne place vara, are țânțari enervanți. Iată 10 plante pentru a ține țânțarii departe! Ajută la respingerea țânțarilor umplându-ți grădina cu cât mai multe plante care țin țânțarii departe și sperăm că vei avea o curte fără țânțari!

10 Plante ce gonesc țânțarii

Multe dintre cele 10 plante care țin țânțarii departe sunt ușor de adăugat in curtea ta. Nu numai că vor arăta frumos, dar vor avea un scop în menținerea spațiului tău în aer liber fără dăunători!

Dacă doriți să țineți departe țânțarii, astfel încât să puteți reduce sau elimina complet folosirea de otrăvuri periculoase, soluția este chiar în natură. Pe măsură ce alegeți ce plante să folosiți, luați în considerare amplasarea, așezând-le acolo unde este mai probabil să vă petreceți timpul, cum ar fi ușile, lângă ferestre și lângă locurile în aer liber.

Multe dintre plante au o sarcină dublă, deoarece sunt de fapt comestibile și pot fi folosite în mâncăruri culinare, cum ar fi lavandă în înghețată sau busuioc și usturoi în sosul marinara. În plus, ele arată interesante și, de obicei, nu sunt atât de greu de crescut sau de îngrijit. Multe dintre ele se plantează în curte sau în ghivece de flori, în casă.

Busuioc

Aceasta este una dintre cele 10 plante care țin țânțarii departe. Îți poți face propriul dispozitiv natural anti-țânțari cu busuioc uscat foarte ușor. Pur și simplu înmuiați o cană de busuioc uscat în jumătate de cană de apă clocotită filtrată, cam așa cum ați face ceai. De fapt, puteți folosi o minge de ceai pentru a face din aceasta o muncă mai ordonată. Adăugați puțin ulei esențial de busuioc și aproximativ 1/2 cană de un alcool care este sigur pentru piele.

Iarba pisicii

Unele studii arată că uleiul de iarba pisicii este mai bun la respingerea țânțarilor decât substanțele chimice toxice pentru respingerea insectelor. Dacă acest lucru este adevărat, ar trebui să încerci. Puteți să cumpărați un produs cu ulei de iarba pisicii sau să vă faceți propriul dispozitiv anti-țânțari. Funcționează și asupra altor tipuri de dăunători.

Citronella

Această citrică este cea mai populară plantă cunoscută pentru a ajuta la îndepărtarea țânțarilor. Probabil ați văzut lumânări cu citronella care funcționează, dar de ce să nu plantați această plantă drăguță asemănătoare cu iarba? Ar trebui să o plantați în recipiente mari care să poată fi protejate cu ușurință în timpul înghețului și să le plasați strategic atunci când aveți oaspeți.

Usturoi

Aminoacizii din bulbul usturoiului se transformă într-o substanță numită alicină odată ce îl zdrobiți, îl amestecați sau îl tăiați. Puteți amesteca bulbii cu apă și udați alte plante și frunziș cu ea pentru a ajuta la respingerea insectelor.

Muscate

Plantați muscate citronella parfumate pentru a ajuta la controlul țânțarilor în ghivece si pozitionați-le în curte și în zonele în care dvs. și oaspeții dvs. ați putea dori să stați fără a fi deranjați de țânțari.

Lavandă

Cultivarea lavandei este distractivă și are multe utilizări, inclusiv ca respingător pentru țânțari și este mult mai frumos mirositoare decât alte opțiuni. Dacă nu doriți să o creșteți, puteți achiziționa săpunuri de lavandă, uleiuri esențiale și loțiuni pentru a le folosi ca respingator pentru țânțari.

Balsam de lămâie

Acesta miroase, de asemenea, mult mai bine decât citronela sau usturoiul și funcționează bine. Tot ce trebuie să faci este să iei frunzele și să le zdrobești și să le freci pe corp unde pielea va fi expusă.

Galbenele

Majoritatea oamenilor care cultivă legume tind să planteze gălbenele între randuri, și din motive întemeiate. Aceste flori magice ajută la alungarea multor tipuri de insecte, inclusiv țânțarii. Desigur, nici mirosul nu este atât de plăcut pentru oameni, dar nu sunt greu de crescut, nici urâte.

Mentă

Această plantă cu gust și miros delicios este un excelent respingător pentru țânțari. Gângăniile urăsc mirosul și aroma lor. Puteți fie zdrobi frunzele și freca pielea, fie puteți folosi o loțiune cu ulei esențial. Din fericire, menta este ușor de cultivat, deoarece veți dori să o utilizați pentru a respinge țânțarii și pentru a prepara mojito.

Rozmarin

Puteți fierbe o cană de rozmarin uscat într-un litru de apă filtrată timp de 20 de minute, apoi puteți strecura în alt litru de apă filtrată. Se toarnă în recipiente de pulverizare, pentru a le folosi când ieși afară, unde ar putea fi țânțarii. Asigurați-vă că păstrați porțiile neutilizate în frigider. De asemenea, puteți zdrobi frunzele și adăugați la loțiuni pentru a ajuta repelentul să funcționeze și mai bine.

Aceste 10 plante care țin țânțarii departe sunt mult mai sigur și plăcut de folosit decât compușii chimici care conțin Dietiltoluamid, care este nu numai rău pentru tine, ci și pentru mediu. Dietiltoluamid poate declanșa reacții alergice la unele persoane, cele mai sensibile fiind femeile însărcinate sau care alăptează, și copiii până la vârsta de 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.